آموزش سئو داخلی l معرفی بهترین ابزار های رایگان سئو داخلی
فهرست مقاله
در فصل پیشین در مورد فاکتور های مهم و تاثیر گذار سئو داخلی صبحت کردیم و پیشنهاد میکنم که حتما این مقاله را بخوانید و بعد بیاید سراغ این مقاله _ در این فصل سعی میکنیم که به آموزش سئو داخلی و بررسی ابزار های مهم و ارزشمند برای مدیریت کردن وضعیت سئو داخلی بپردازیم. هر یک از این ابزار های سعی بر این دارد که بخشی از کار و نظارت به عملکرد تیم محتوا را آسان کند.
گوگل سرچ کنسول
ابزار google search console که بیشتر به نام ابزار وب مستر تولز سناخته می شد. را می توان یکی از مهمترین و کارآمد ترین ابزار سئو رایگان دانست. این ابزار آمار اطلاعات سایت شما را خیلی ساده و مرتب به شما نمایش می دهد. و همچنین می توانید حضور خود را در نتایج گوگل بررسی کنید. و آن را بهبود ببخشید این ابزار مستقیما از طرف گوگل ارائه شده. امکانات موجود در آن بر اساس رفتار کاربران هنگام جستجو طراحی شده . و اطلاعاتی هیچ شرکتی به جز گوگل به آن دسترسی ندارد.
میزان ترافیک و کسب جایگاه شما در موتور های جستجو
یکی از جذاب ترین ابزار موجود در گوگل سرچ کنسول search analytics است این ابزار لیستی از تمام کلماتی که کاربر شما آن را جستجو کرده است را نشان می دهد. و همچنین این امکان را به شما می دهد که هر کلمه کلیدی چند نفر در ماه آن را جستجو کرده. و به شما نیز می گوید که به طور متوسط چه جایگاهی در گوگل دارین
معرفی و متصل سایت به گوگل سرچ کنسول
برای استفاده از این امکانات باید سایت خود را به گوگل معرفی کنید.ابتدا باید اندکی صبر کنید تا اطلاعات وب سایت شما از طریق ربات های گوگل جمع آوری شود. در فصل های بعدی بیشتر در مورد این موضوع صبحت می کنیم.
فقط به یاد داشته باشید URL خود را با هردو آدرس یعنی با www و بدون آن ثبت کنید.
مثال: www.samash.ir , samash.ir به عنوان مثال آکادمی سماش به هر دو آدرس در گوگل وب مستر ثبت شده. پس از ثبت هر دو آدرس باید مشخص کنید که کدامیک دامنه اصلی است. که در فصل های بعدی بیشتر بهتون توضیح میدم. فعلا تا همین جا فک کنم براتون کافی باشه.
ابزار Fetch as Google چیست؟
به طور معمولی برای سایت هایی که تازه شروع کردن به فعالیت زمان ایندکس کردن صفحات جدید برای آنها طولانی خواهد بود.
برای مثال : وقتی یک صفحه جدید بر روی سایتان ایجاد می کنید. زمان ایندکس کردن آنها از طریق ربات های گوگل یک هقته خواهد بود.
و این موجب می شود که سایت دیگر مقاله شما را کپی کند و به نام خودش منتشر کنه. . حتی دیده شده که سایت های کپی کننده سریعتر از سایت اصلی ایندکس شده.
برای جلوگیری از این کار ابزاری طراحی شده که به شما اجازه میده صفحات جدیدتان را فوری به گوگل معرفی کنید.
شما برای این کار ابتدا آدرس صفحات جدید یا قدیمی خود را به گوگل معرفی می کنی. و ربات های گوگل خارج از نوبت سایت شما را ایندکس می کنند.
ابزار Security Issues چیست؟
در زمان گذشته وقتی یک سایت هک می شد هدف اصلی آن فخر فروشی و قدرت نمایی هکر ها بود ولی الان هدف اصلی هکر ها استفاده از منابع سرور و اعتبار محتوایی شماست. این روش به گونه انجام میشه که شما هیچ اطلاعی در مورد هک شدن سایت خود ندارید یکی از روش های معروف آنها قرار دادن کد مخرب در هاست شماست که اگر کاربر به سایت بیاد هیچ کاری نمی کنه ولی به محض اینکه ربات های گوگل وارد سایت می شود محتوای دیگری را نشان می دهد. احتمالا شما سایت هایی دیدید که یکباره تمام صفحات سایت ژاپنی می شود.برای جلوگیری از این کار گوگل یک ابزاری را طراحی کرده که سایت شمارا در امنیت کامل نگه دارد و میتوان گفت گوگل اولین کسی است که متوجه هک شدن سایت ما می شود. ربات های گوگل به صورت مستمر وارد سایت ما می شود و اگر متوجه تغیرات اساسی در صفحات یا محتوا ما یا لینک های نامرتبط شوند در بخش Security Issues به نشان میده
فایل Robots.txt چیست؟
این فایل عملکرد کاملا بر عکسی در سایت شما خواهد داشت. در این فایل شما می توانید به راحتی محدودیتی برای ربات های گوگل در نظر بگیرید .مثلا: در سایت شما صفحاتی است که مربوط به بخش پروفایل کاربران است. و شما نمی خواهید که این صفحات در نتایج گوگل ظاهر شود. این فایل به شما اجازه میده که منابع سایتتان را برای ربات های گوگل محدود کنید. ابزار های بسیار زیادی در سطح اینترنت پیدا می شوند. که بخشی از آنلایز سایت شما به کار می رود. در این فصل ما قصد بر این داریم که بهترین ابزار گوگل را برای شما معرفی کنیم.
بیشتر گوگل سایت شما بشناسد. آیا موافق هستین؟
برای اینکه بتوانید سایت خود را بیشتر به گوگل معرفی کنید باید نقشه سایتان برای گوگل معرفی کنید. نقشه سایت عملا یک راهنما برای ربات های گوگل است. که با بررسی آن متوجه می شوند که چه صفحاتی در الویت ایندکس قرار دارن.فرض کن که شما 200 صفحه در سایتتان دارید و 50 صفحه آن را جدید ایجاد کردین ربات های گوگل ممکن هست که روزانه 30 الی 40 صفحه شما را بررسی کند. ( این عدد برای سایت ها مختلف است )
در این شرایط کدام صفحه شما را بررسی می کند؟
در نقشه سایت شما دقیقا تاریخ انتشار صفحات را مشخص می کنید. و گوگل سریعا این را متوجه می شود. که جه صفحاتی را باید اول ایندکس کنند. و طبق این تاریخ ربات های گوگل صفحات شما ایندکس می کنند.
بررسی سرعت سایت
یکی از نکته مهم آموزش سئو داخلی: سرعت برگذاری سایت اهمیت زیادی دارد. زیرا سرعت سایت یکی از فاکتور های خیلی مهم در سئو است. علاوه بر این تاثیر بسیار زیادی در رضایت کاربر دارد.
یکی از عادت رایح کاربران این است که چند گزینه در نتایج جستجو انتخاب میکنند و در تب های جدید باز می کنند. و هر کدوم از سایت ها زودتر لود شود آن را انتخاب و مطالعه می کنند. اگر کاربران در این مرحله به جواب سواب خود رسیدن بدون نگاه به محتوا های دیگر سایت تب را می بندند.
پس اینو فهمیدیم که سرعت لود شدن سایت بر سئو شما تاثیر گذار است.
تحقیقات نشان داده که کاربران که 50% کاربران تو اینترنت انتظار دارند که وب سایت ها کمتر از 2 ثانیه لود شوند. با توجه به سرعت اینترنت در ایران می توان صبر و شکیبایی بیشتر از کاربران داشت.
گوگل به قدری به موضوع اهمیت می دهد که حتی ابزاری برای تست سرعت سایت و صفحات داخلی طراحی کرده است. و به نام PageSpeed Inights شناخته می شود. که برای استفاده از آن می توانید آدرس URL صفحات را وارد کنید. این ابزار وب سایت شما را مورد آنالیز قرار بده.
نتیحه گیری
خب به آخر مقاله رسیدیم دوستان امیدوارم نهایت استفاده از این مقاله داشته باشید. در این قسمت برای شما ابزار سئو داخلی را معرفی کردیم و در قسمت های بعدی به موضوع های دیگر سئو بپردازیم منتظر مقاله های بعدی ما باشید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.